Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Θανατική καταδίκη για διαφθορά σε Κινέζο υπουργό - Εμείς... Εξεταστικές συγκάλυψης

ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ 10 ΕΚΑΤ. & ΕΚΑΝΕ 11 ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Στην Κίνα καταδίκασαν Υπουργό της κυβέρνησης σε θανατική ποινή με αναστολή, που είθισται να μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη, γιατί τόλμησε να βάλει το... χέρι στο μέλι. Κατηγορήθηκε για διαφθορά και δωροδοκία. Οι δε δικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν σε χρόνο dt!

Στην Ελλάδα όταν προκύπτουν ενδείξεις ή και αποδείξεις για ένα σκάνδαλο δωροδοκίας με την εμπλοκή πολιτικών κάνουμε μία Εξεταστική Επιτροπή. Στόχος βέβαια η συγκάλυψη. Σε κάποιες περιπτώσεις κλείνουμε ακόμη και τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα σε βάρος πολιτικών, όπως έγινε με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Μετά τους ξαναψηφίζουμε για να συνεχίσουν το έργο τους...

Διαβάστε λοιπόν την είδηση. Επιβλήθηκε θανατική ποινή στον πρώην υπουργό Σιδηροδρόμων για την κατηγορία της διαφθοράς και της δωροληψίας. Πρόκειται για τον Liu Zhijun στον οποίο απαγγέλθηκε «θανατική ποινή με διετή αναστολή» που στην Κίνα συνήθως αντιστοιχεί σε ισόβια κάθειρξη. Αναλυτές αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του προέδρου Xi Jinping για πάταξη της διαφθοράς.

Ο Liu απολύθηκε από το υπουργείο σιδηροδρόμων τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Λίγο αργότερα εκδιώχθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Εναντίον του απαγγέλθηκαν για πρώτη φορά κατηγορίες τον Απρίλιο. Η δίκη του ξεκίνησε αρχές Ιουνίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο Liu, ενώ ήταν υπουργός, βοήθησε 11 άτομα είτε να πάρουν προαγωγή είτε να κερδίσουν συμβόλαια την περίοδο 1986 – 2011, αποκομίζοντας ο ίδιος οφέλη 10,53 εκατ. δολ.

Σε μία χώρα που σέβεται τους θεσμούς ακόμη και οι Υπουργοί αντιμετωπίζονται ως απλοί πολίτες και καταδικάζονται ακόμη και σε θανατική ποινή.

Οι δε επικεφαλής κρατικών εταιρειών καρατομούνται όταν δεν αποφέρουν αυτά που πρέπει και κάνουν λάθος επιχειρηματικές κινήσεις, όπως έγινε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Cosco. Στην Ελλάδα τους παρασημοφορούμε και τους προσφέρουμε μισθούς τρελούς, όπως ο κ. Στουρνάρας στους συνεργάτες τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου