Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησίων: Παρουσίασαν χάρτη με τα Σκόπια Μακεδονία και χωρίς την Κύπρο. Αντέδρασε η Ελλαδική Εκκλησία

Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου προκάλεσε η προκλητική ενέργεια του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) που εμφάνισε χάρτη της Ευρώπης με την Κύπρο να απουσιάζει και την FYROM ως «Μακεδονία».

Οι επί κεφαλής των Αντιπροσωπειών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και της Εκκλησίας της Κύπρου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, κατέθεσαν κοινή δήλωση διαμαρτυρίας για το γεγονός και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναφύονται τέτοιες καταστάσεις.

Το Γενικό συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, συνεδριάζει από 3 έως 8 Ιουλίου 2013 στη Βουδαπέστη, η 14η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Κατά την χθεσινή συνεδρία ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου παρουσίασε έναν Χάρτη με την αναπαράσταση της Ευρώπης. Από τον Χάρτη αυτόν είχε εξαιρεθεί η Κύπρος και το κράτος της FYROM εκαλείτο Μακεδονία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου