Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

"Θανατική ποινή για τους παιδεραστές"

Ζήτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους παιδεραστές έθεσε με ερώτησή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου έθεσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.

Στην ερώτησή της η Ελένη Ζαρούλια επικαλείται στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα οποία από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματισθεί δικογραφία.


Η βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή. Ζητούσε δε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών- «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας», όπως εκτιμά στο κείμενο της ερώτησής της.

Στην απάντησή του ο κ. Αθανασίου τονίζει ότι «το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων».

«Η χώρα μας έχει κυρώσει το Πρωτόκολλο αρ. 13 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλες τις περιστάσεις, εναρμονίζοντας το εσωτερικό δίκαιο προς τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής», προσθέτει στην απάντησή του ο κ. Αθανασίου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου