Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

"Τα έσπασε" ο Α.Σαμαράς μετά το επικοινωνιακό "ολοκαύτωμα" του ΦΠΑ

"Έκαψε" επικοινωνιακά την εξαγγελία της μείωσης του ΦΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την πρωτοφανή γκάφα (μάλλον δεν ευθύνεται αυτός αφού δεν τον είχαν ενημερώσει ότι είναι "ζωντανή" η μετάδοση) να μεταδοθεί σε πανελλαδική σύνδεση μια "αυτοκριτική" που δεν συνηθίζεται: Στην αρχή της ανακοίνωσης των μέτρων ο πρωθυπουργός έκανε σαρδάμ και εκνευρισμένος αναφώνησε "Γ@μ@ το κεφάλι μου, μ@λ@κ@" φεύγοντας από το τηλεοπτικό κάδρο.

Τώρα είτε από τη βιασύνη της ανακοίνωσης του μέτρου το αμοντάριστο πλάνο βγήκε στον αέρα, είτε δεν τον είχαν ενημερώσει ότι η μετάδοση ήταν απ'ευθείας το κακό έγινε. Η χώρα άκουσε τον πρωθυπουργό να απευθύνεται στον εαυτό του εκνευρισμένος με λόγια που είναι ακατάλληλα για μικρά παιδιά.

Όπως και να έχει η ζημιά έχει γίνει και ο Α.Σαμαράς φαίνεται ότι δεν μπορεί να το χωνέψει. Κυριολεκτικά "τα έσπασε" στο γραφείο του κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε με το επικοινωνιακό του επιτελείο αναζητώντας ευθύνες για το φιάσκο.

Η μείωση του ΦΠΑ πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού όλοι συζητούσαν για τα "γαλλικά" του πρωθυπουργού.

Τώρα γίνεται προσπάθεια να μειωθεί ο αντίκτυπος με "κόψιμο" του συγκεκριμένου περιστατικού από τις ειδήσεις των 20.00 τα κανάλια με τα οποία επικοινωνούσε το Μαξίμου όλο το απόγευμα.

Έτσι ή αλλιώς είναι κάτι παραπάνω από απίθανο να νιώσουν οι πολίτες την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Σε έναν κλάδο που δουλεύει με το κόστος ή πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, απλά οι επαγγελματίες θα προτιμήσουν να "αναπνεύσουν" έστω και κατά 10%, παρά να μειώσουν τις τιμές.

Απλά θα αλλάξει ...ταμείο το 10%: Αντί για της εφορίας θα πάει στο ταμείο των επαγγελματιών...






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου