Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: "Η Ευρώπη έδιωξε τον Χριστό, γι' αυτό υποφέρει"

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος παρευρέθη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Προφήτη Ηλία και στην ομιλία του έκανε αναφορά τόσο στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη και πώς αυτή επηρεάζει την Ελλάδα, όσο και στο Σκοπιανό. Αφού τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην άνω πόλη της Θεσσαλονίκης, έκανε αγιασμό στις νέες εγκαταστάσεις του συσσιτίου και μίλησε στους πιστούς.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε: «Δυστυχώς η Ευρώπη έδιωξε τον Χριστό από την ζωή της, γι' αυτό και υποφέρει σήμερα. Έχασε την ευκαιρία να έχει τον χριστιανικό χαρακτήρα στο σύνταγμά της και άλλες θρησκείες και η αθεΐα προσπαθούν να επιβληθούν στον πολιτισμό και στην κουλτούρα της. Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, που κάποιοι προσπαθούν να μάς οδηγήσουν στην απαισιοδοξία και στην απελπισία, η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, προσφέρει, στο μέτρο του δυνατού, μεγάλη και ουσιαστική βοήθεια προς όλους όσους υποφέρουν, ανεξαρτήτως θρησκείας και φυλής».

Ο κ. Άνθιμος, μίλησε και για τα συσσίτια της Εκκλησίας που συνεχώς αυξάνονται, με αφορμή την οικονομική κρίση. «Τα συσσίτια που διοργανώνονται καθημερινά από υπευθύνους φορείς της Εκκλησίας, και τα Φιλόπτωχα Ταμεία, στην Αθήνα, στην Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, αποδεικνύουν το τεράστιο έργο πού επιτελούν όλοι οι κληρικοί μας μαζί με τους λαϊκούς συνεργάτες μας, προς τους αδύνατους αδελφούς μας».

Τέλος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό λέγοντας ότι «αν οι γείτονές μας δεν επιδείξουν εποικοδομητική συμπεριφορά, δεν μπορούμε εμείς οι Έλληνες να δεχτούμε τις ανιστόρητες και παράλογες απαιτήσεις τους».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου