Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε επί Ανδρέα"

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, με άρθρο στο προσωπικό blog του, διατυπώνει την εκτίμηση ότι η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Αμβρόσιου έχει ως εξής:

 Η καταστροφή της Ελλάδος αρχίζει από το 1986.

Ήλθαν ως σωτήρες και μας έφεραν την καταστροφή!

 
Ο τότε διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, μετά δε ταύτα και Ευρωβουλευτής, κ. Ιωάννης Μαρίνος, γράφοντας ένα άρθρο του στιίς 22 Μαΐου 1986 με τίτλο “Προτιμούμε να πνιγούμε, χορεύοντας όπως οι επιβάτες τουΤιτανικού” ήταν σαν να προεφήτευε το μέλλον της Χώρας μας. Αφορμή για το άρθρο του αυτό ήταν η Έκθεση του κατά την εποχή εκείνη  Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Δημ. Χαλικιά. Το περισπούδαστο πια αυτό άρθρο μας το προσέφερε ο κ. Σταύρος Πολυμέρης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

΄Ηταν η εποχή, που μεσουρανούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου! Σε προεκλογική ομιλία του είχε πεί το αμίμητο εκείνο: “Τσοβόλα, δώστα όλα”.Σήμερα φθάσαμε πια στο πάτο της αβύσσου. Σήμερα το σλόγκαν των δανειστών μας είναι “Ελλάδα, στα πήραμε όλα!”

Έλληνες αδελφοί μου, τα χειρότερα έρχονται! Αντιστάσεως μη ούσης, θα μας πάρουν και τα “βρακιά” μας (Παρακαλώ, να μου συγχωρείστε την έκφραση. Είναι ο μοναδικός τρόπος, για να εκφράσω την αγανάκτησή μου).

“Είναι νοητό, γράφει πολύ εύστοχα ο κ. Βασ. Κόκκινος, τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, να αξιώνει η Τρόϊκα να φορολογούνται οι νέοι των 18 ετών, έστω και αν είναι άνεργοι ή να φορολογούνται οι γονείς τους με φόρο δωρεάς, διότι τους συντηρούν;” (Εστία, 28 Ιουνίου 2013). Και εμείς προσθέτουμε: Είναι λογικό ο πατέρας, που ζεί στην Επαρχία, να πληρώνει φόρο δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο, επειδή  έχει ενα διαμερισματάκι στην Αθηνα και σήμερα το χρησιμοποιεί ο φοιτητής γυιός του;

 
Η Ελλάδα μοιάζει με την αγελάδα, που το αφεντικό της την αρμέγει συνεχώς, αλλά ούτε την ταΐζει, ούτε την ποτίζει! Τί θα γίνει λοιπόν; Η αγελάδα αυτή πολύ σύντομα θα τα τινάξει! Αυτό θα γίνει τώρα με την Ελλάδα μας, δηλ. με τον καθένα μας!

 
Μοναδική σανιδα σωτηρίας μας είναι η εν μετανοία επιστροφή στο δρόμο του Θεού. Θεοποιήσαμε το χρήμα και φθάσαμε στην πτώχευση! Ας ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Θεού για να διορθωθή η ζωή μας. Το εξομολογητήριο μας περιμένει! Η επιστροφή του Ασώτου υιού ας γίνει ο οδηγός μας. Ο Φιλάνθρωπος Θεός μας περιμένει με ανοικτές τις αγκάλες Του. Αμήν!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου