Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Προς ιδιωτικοποίηση του νερού, το έγκλημα συνεχίζεται

To έγκλημα συνεχίζεται καθώς οι σημαντικότερες επιχειρήσεις κοινωνικής ωφελείας οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση. Μετά το μεγάλο κόλπο που έγινε στη ΔΕΗ, ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίησή της είναι η ΕΥΔΑΠ, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τροποποίησε το καταστατικό της, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.

Παράλληλα, με τροπολογία “σφήνα” που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις» ανοίγει ο δρόμος να ρυθμιστούν τα κρατικά «φέσια» προς την ΕΥΔΑΠ, τα οποία ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται “κούρεμα” στα εφάπαξ των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος θα ελέγχουν και θα ρυθμίζουν την τιμή του νερού μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προστασία των καταναλωτών. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση που θα απελευθερώνει πλήρως το δικαίωμα ανατιμήσεων με την σύσταση μιας “ανεξάρτητης” επιτροπής αλά ΔΕΗ, για να μην χρεώνεται η συγκυβέρνηση του αίσχους το πολιτικό κόστος.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου