Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η "Αργώ" ξανά στη θάλασσα

Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιουλίου θα πέσει στη θάλασσα, στη γνώριμη θέση του στην παραλία του Βόλου, το σκάφος - ομοίωμα της «Αργώ», μετά την εκτεταμένη συντήρησή του, που έγινε με βάση τις οδηγίες που εμπεριέχονται στο εγχειρίδιο του σκάφους που παραδόθηκε από την εταιρία ΝΑΥΔΟΜΟΣ.

Η καθέλκυση του σκάφους γίνεται δύο μέρες πριν την έναρξη, το άλλο Σάββατο, της 7ης Μαθητικής Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί από 27 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στο Βόλο και τη Λάρισα με τη συμμετοχή 180 μαθητών από 33 συνολικά χώρες. Το κόστος της συντήρησης ανήλθε στις 20.000 ευρώ.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν εκτεταμένες συντηρήσεις του σκάφους, όπως αμμοβολή και βάψιμο, αντικατάσταση στα πανιά και συντήρηση στα 65 κουπιά του. Σημειώνεται πως οι εργασίες συντήρησης καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός που έγινε για την ανάθεση των εργασιών συντήρησης απέβη άγονος, ενώ μεγάλο ήταν το διάστημα κατά το οποίο το πλοίο ήταν στη στεριά, καθώς καθελκύστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. (Περιοδικό Ταχυδρόμος)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου