Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Ελλάδα

Για  πρώτη φορά στην Ελλάδα Απο την 4 έως και 10 Αυγούστου 2013 οργανώνεται το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία - υπο την αιγίδα του ΟΗΕ-UNESCO και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το θέμα του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου είναι: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Θα είναι μία επιστροφή στις κλασικές πηγές της φιλοσοφίας, λαμβάνοντας υπ' όψη ότι το 2013 συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Πάνω από 2000 σύγχρονοι θεράποντες της φιλοσοφίας από 105 χώρες κόσμου, θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου του 21 αιώνα και θα στείλουν μηνύματα για αξίες, θέσεις, πνευματικούς προσανατολισμούς και τη στάση των φιλοσόφων στο σύγχρονο κόσμο. Μεταξύ των συνέδρων συγκαταλέγονται κορυφαίες πνευματικές και φιλοσοφικές προσωπικότητες του κόσμου, όπως ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Εκο, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς, ο Μπιλ Μακμπράιτ, ο Ντέρμοτ Μοράν, ο Λούκα Σκαραντίνο, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο Εβάνδρο Αγγάτσι, ο Τζών Μακντάουελ, ο Ενρίκο Μπέρτι, η Τζουλιάνα Γκοντσάλες, ο Γκέραντ Ζέελ, Μαριετα Στεπάνιαντς, Πασκάλ Εντζέλ και πολλοί άλλοι.



Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο), όπου, εκτός των άλλων, θα λάβει χώρα μεγάλη μουσική εκδήλωση προς τιμή των συνέδρων. Οι κανονικές πολυήμερες και πολυπληθείς εργασίες του Συνεδρίου, αρχής γενομένης από την Κυριακή το πρωί, θα γίνουν στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη. Ορισμένες Συνεδρίες, με βαθύ συμβολικό νόημα, θα γίνουν στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνος, στην Πνύκα, λίκνο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στο Λύκεο του Αριστοτέλη και στην Αγία Φωτεινή Ιλισού (τόπος όπου λαμβάνει χώρα ο διάλογος του Πλάτωνος Φαίδρος).

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα είναι ανοιχτές για παρακολούθηση και συμμετοχή σε όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα χρειαστεί γι' αυτό να υποβάλουν σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνεδρίου και να καταβάλουν οικονομική συνδρομή για την κάλυψη των εξόδων του Συνεδρίου (secretariat@wcp2013.gr).

Το news.gr είναι περήφανος χορηγός επικοινωνίας του ιστορικού αυτού Συνεδρίου.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου