Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

“Χιλιάρμενο” στο Αιγαίο

Πλήρη κινητοποίηση των επιχειρησιακών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των λοιπών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ) θα σημάνει η έναρξη της άσκησης «Καταιγίς 13» την επόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου.

Η άσκηση θα διεξαχθεί έως τις 8 Ιουνίου στην περιοχή του Αιγαίου και θα πάρουν μέρος το σύνολο των πολεμικών πλοίων σε ενέργεια.

Οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, μέσω της διεξαγωγής τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής.

Επίσης, η συνεργασία με τους έτερους κλάδους των ΕΕΔ, την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς για τη βελτιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας σε ένα πρωτοτυπικό διακλαδικό θέατρο επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο, καθώς και η δοκιμή Σχεδίων Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα στην άσκηση τα πληρώματα θα εξασκηθούν σε όλες τις μορφές Ναυτικού Πολέμου με την εκτέλεση μεμονωμένων τεχνικών αντικειμένων (ασκήσεις επιφανείας, Αντιαεροπορικού και Ανθυποβρυχιακού Πολέμου, πυρών, Ηλεκτρονικού Πολέμου και Ασύμμετρης Απειλής) καθώς και την αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών (επιφανείας, αέρος, υποβρύχια).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σύνολο των πολεμικών πλοίων θα συμμετάσχουν στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 13» (ΗΝΧ-1) της Πολεμικής Αεροπορίας,ενώ θα εκτελεστούν αντικείμενα συνεργασίας με τις ειδικές δυνάμεις και με έτερες μονάδες του Στρατού Ξηράς.



ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου