Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η Τουρκία καλύπτει το κενό στα ερτζιανά Αιγαίου και Δυτικής Θράκης - "Αρετή και Τόλμη", τέλος!

Η άθλια διαχείριση της κρατικής τηλεόρασης τα τελευταία 40 χρόνια - σε όλα τα δυνατά επίπεδα - πολιτική προγράμματος, κομματικές προσλήψεις προσωπικού, σπατάλες κ.α. -  άφησε ανοικτή την «κερκόπορτα» από την οποία διάβηκαν οι τροικανοί  και οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να της κατεβάσουν και τα» ρολά».

Με αποτέλεσμα στο Αιγαίο αλλά και στην Δυτική Θράκη πλέον τα τουρκικά κρατικά κανάλια να είναι μονοπώλιο εφόσον οι αναμεταδότες της ΕΡΤ σταματούν να λειτουργούν από σήμερα τα μεσάνυχτα (είναι βέβαιο ότι ο ΟΤΕ θα κατεβάσει τους διακόπτες...).

Κάτι για το οποίο φυσικά ουδείς έχει δώσει την πρέπουσα σημασία ούτε υπάρχει και ορατή λύση στο άμεσο μέλλον.

Το ερώτημα όμως είναι:  Έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ ναι  ή όχι;

Η ΕΡΤ έπρεπε να κλείσει και να καθαριστεί «η κόπρος του Αυγεία» που είχε συσσωρευτεί επί 40 και πλέον χρόνια. Και την ίδια στιγμή να άνοιγε η νέα ΕΡΤ.

Όχι όμως έτσι όπως έγινε τώρα όπου οι μόνοι που έχουν συμφέρον είναι οι Τούρκοι και τα κανάλια της διαπλοκής.

Μαζί με την ΕΡΤ κλείνει και η εκπομπή με θέματα Ενόπλων Δυνάμεων,"Αρετή και Τόλμη" η αρχαιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης.

Σταματούν κατ'αυτό τον τρόπο να προβάλλονται τα θέματα της πολεμικής αρετής των Ελλήνων και να αναδεικνύεται το έργο των ΕΔ.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ προκαλεί ήδη σοβαρή αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό. Από σήμερα τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα της ΕΡΤ θα σταματήσει να προβάλλεται  μέχρι που ο νέος  ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός –πριν το τέλος του έτους-  αρχίσει πάλι τις εκπομπές στην  ίδια συχνότητα.

Να σημειωθεί ότι και οι 2656 εργαζόμενοι θα απολυθούν άμεσα και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Την απόφαση πήρε ο πρωθυπουργός χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη των δύο πολιτικών του εταίρων των Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη οι οποίοι θέλησαν να διαχωρίσουν την θέση τους, κράτησαν όμως χαμηλούς τόνους .

Οι 4 υπουργοί  που δεν υπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου –επάνω στην οποία βασίστηκε  και το κλείσιμο της ΕΡΤ- είναι: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, (ΠΑΣΟΚ), ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος (είχε προταθεί από το ΠΑΣΟΚ), ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης  (ΔΗΜΑΡ) και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης (ΔΗΜΑΡ)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και ότι φιμώνει τη φωνή της χώρας σε όλο τον κόσμο που είναι η ΕΡΤ.

«Κάποτε είχαμε βασιλικά διατάγματα σήμερα έχουμε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η σημερινή είναι η 19η στη σειρά στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης Σαμαρά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Α.  Τσίπρα η κυβέρνηση φιμώνει την ΕΡΤ για δύο λόγους: πρώτον γιατί η τρόικα απαιτεί ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων και δεύτερον γιατί θέλουν να τη μετατρέψουν σε νέα ΥΕΝΕΔ όπως στα χρόνια της δικτατορίας

Απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους σε αυτή την αντιδημοκρατική απόφαση αλλιώς, όπως είπε, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απόφαση αυτή

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε πει  μεταξύ άλλων αναγγέλλοντας την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ:

«Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.(…)

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους! (…)

Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.  (…)

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά! (…)

Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.»



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου