Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι τούρκοι θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί

Στην επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου τίθεται το θέμα πολλών τούρκων πολιτών που κατέθεσαν αιτήματα για την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί!

Ηδη η επιτροπή έχει στείλει επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία και διευθύνσεις για να πάρει απόψεις και να αποφανθεί αν η Αγία Σοφία που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο μπορεί να λειτουργήσει ως τζαμί.

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής του Κοινοβουλίου Χαλίλ Ουρούν, τονίζει πως «τα αιτήματα των πολιτών για λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι δίκαια. Κατά την προσωπική μου άποψη η Αγία Σοφία πρέπει να λειτουργήσει ως τζαμί.

Δεν θα ενοχληθεί κανείς απ’αυτό. Η Αγία Σοφία μπορεί να μετατράπηκε από εκκλησία σε τζαμί αλλά πληρώθηκε το τίμημα. Επίσης πρέπει να θυμίσουμε πως χάρη στις αναπαλαιώσεις του Αρχιτέκτονα Σινάν, στέκεται ακόμη όρθια. 75 εκατομμύρια τούρκοι πολίτες περιμένουν να ανοίξει τις πύλες της ως τζαμί»

Ο ίδιος προτείνει παράλογα πράγματα όπως για να εξισορροπηθούν οι αντιδράσεις των Ρωμιών δηλώνει να λειτουργήσει η Αγία Ειρήνη ως εκκλησία κτλ.

Το πρόβλημα είναι πως τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται σε επιτροπές που εξετάζουν το θέμα.

Και να υπενθυμίσουμε πως σε λίγες εβδομάδες η Τουρκία ετοιμάζεται να ανοίξει ως τζαμί την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας που μέχρι σήμερα ήταν μουσείο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου