Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δημοψήφισμα επιθυμεί ο Κάμερον για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Νέα σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έπειτα δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας, προτείνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ θα διεξαχθεί κάποια στιγμή στο διάστημα 2015 μέχρι τα τέλη του 2017 με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

"Θα είναι ένα δημοψήφισμα για παραμονή ή έξοδο", είπε ο Κάμερον σε ομιλία του που εκφώνησε στο χρηματιστηριακό κέντρο του Λονδίνου.


Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι μία πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ "θα ήταν χωρίς επιστροφή".
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος της ΕΕ για μία στενότεροι ένωση δεν συμπίπτει με τους στόχους της χώρας του.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε επίσης ότι η κρίση χρέους είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μία αναμόρφωση που θα καταστήσει "αγνώριστη" την Ευρωζώνη.

Τονίζοντας πως η Βρετανία δεν θέλει να απομονωθεί από την ΕΕ αλλά χρειάζεται μία νέα σχέση, ο Κάμερον υποστήριξε πως ''ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη είναι το "μία από τα ίδια" στην εξέλιξή της''.


Επιμένοντας πως είναι δυνατός ο επαναπατρισμός αρμοδιοτήτων από τις Βρυξέλλες, ο Κάμερον επιχειρηματολόγησε ότι εάν δεν γίνουν οι αλλαγές η ''ανεπιθύμητη απομάκρυνση'' της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι πιθανότερη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου