Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εθνική τραγωδία: Νέο ελληνικό ''κύμα'' μετανάστευσης στη Γερμανία


Η οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και η έκρηξη της ανεργίας αναγκάζουν όλο και περισσότερους Ευρωπαίους, με πρώτους τους Έλληνες, να αναζητούν μία καλύτερη τύχη στη Γερμανία.
Ο αριθμός των μεταναστών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο νέα αύξηση 15%, ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.

Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2012 μετανάστευσαν στη Γερμανία 15.800 Έλληνες, δηλαδή 6.900 περισσότεροι από ό,τι το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πρόκειται για αύξηση-ρεκόρ 78%, που δείχνει το βάθος της κρίσης και το μέγεθος της ανεργίας στην Ελλάδα. ''Η μεγαλύτερη αύξηση στη μετανάστευση από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους ήταν αξιοσημείωτη το πρώτο μισό του 2012''.



Η ελληνική ανεργία ''σπάει'' κάθε ρεκόρ

Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των Ελλήνων ξεπέρασε ακόμη και των Ισπανών, με αύξηση 53%. Η ανεργία στην Ισπανία συγκρίνεται μόνο με αυτή στην Ελλάδα, κυμαίνεται στο 25% και συνεχώς αυξάνεται.

Πρωταθλητές, σε απόλυτο νούμερο μεταναστών, προς τη Γερμανία παραμένουν οι Πολωνοί. Το πρώτο εξάμηνο 89.000 αναζήτησαν καλύτερη τύχη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
Συνολικά στη Γερμανία έφτασαν το πρώτο εξάμηνο 501.000 μετανάστες, 66.000 περισσότεροι σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Την ίδια περίοδο αναχώρησαν 318.000 άτομα, είτε επειδή έληξαν οι συμβάσεις εργασίας τους, είτε για άλλους λόγους. Επομένως, καθαρή εισροή μεταναστών ανήλθε στα 182.000 άτομα, περίπου 35% περισσότερα σε σύγκριση με το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου