Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Διάγγελμα Χριστόφια για Μνημόνιο εντός της εβδομάδας


Διάγγελμα στους Κύπριους πολίτες για το θέμα του Μνημονίου επιβεβαίωσε ότι θα απευθύνει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Σε ερώτηση που δέχθηκε απάντησε πως "δεν έχω υπογράψει κάτι με την τρόικα, ακόμη".

Στο διάγγελμά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις αιτίες που οδήγησαν τη Λευκωσία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στις προσπάθειες που έγιναν για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας και στην ανάγκη η Κύπρος να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να ανατάξει την οικονομία της.


Αισιόδοξος ότι η Κύπρος θα λάβει την πρώτη δόση του δανείου στα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε στο μεταξύ το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή μετά και την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη με την τρόικα.

Ξεκαθαρίζοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν επιτρέπει την επιβολή δεύτερου Μνημονίου, σημειώνει ότι χρειάζεται ακόμη τεράστια  προσοχή και προσθέτει ότι το κυπριακό πρόγραμμα μπορεί να εγκριθεί ανά πάσα στιγμή, καθώς το Eurogroup συνέρχεται σε τακτική βάση.

Ανέφερε ότι έγινε σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έπρεπε για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του οικονομικού συστήματος και να μπορούμε να βγούμε στις αγορές.

Υπογράμμισε επίσης ότι έγιναν οι δέουσες ενέργειες και δεν πρόκειται να υπάρξει στάση πληρωμών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου