Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αυστραλή δικηγόρος: Πώς θα επαναπατρίσετε τα γλυπτά του Παρθενώνα


"Οδηγό" για το πώς θα πάρουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα παρουσιάζει Αυστραλή δικηγόρος, ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Kathryn-Magnolia Feeley πριν ασχοληθεί με τη νομική ήταν αρχαιολόγος και εργάστηκε στην Ελλάδα. Ως δικηγόρος εργάστηκε ιδιαίτερα και για απόδοση δικαιοσύνης στους Αυστραλούς ιθαγενείς.

Στο "How The Greeks Can Get Their Marbles Back- the legal argument for the return of the Parthenon Marbles to Greece", η συγγραφέας υποστηρίζει πως η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει από μόνη της τα Γλυπτά για καθαρά "πολιτιστικούς λόγους.


"Μια τέτοια χειρονομία, θα έκανε άνω-κάτω τα μουσεία όλου του κόσμου", υποστηρίζει.

Θα πρέπει, όπως σημειώνει, να εγκαταλειφθούν τα επιχειρήματα περί πολιτιστικής κληρονομιάς και να υποστηριχθεί ότι τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης συνδέονται από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα και πνευματικά -για την ακρίβεια θρησκευτικά- με τους Έλληνες.

Εξηγεί μάλιστα, σύμφωνα με το au.greekreporter.com, αναλυτικά πως Έλληνες υπήκοοι που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή των Γλυπτών, επικαλούμενοι το επιχείρημά της.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου