Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"Μήπως σας λένε Ελισάβετ"; Το ερώτημα που έχει ανάψει φωτιές στη Κύπρο


Το σχόλιο και ερώτημα μαζί μας το έστειλε ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης και έχει ενδιαφέρον. Και το σχόλιο και το ερώτημα που προκύπτουν από το δημοσίευμα:

“Την συνημμένη εικόνα την έλαβα από φίλους από την Κύπρο. Με σχόλια απαξιωτικά και επικριτικά, όπως ήταν φυσικό, γι’ αυτούς που πρότειναν κάτι τέτοιο.




Τι γράφει στην εικόνα;

«Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής κ. Μάθιου Κιντ, υλοποιώντας μια ιδέα των εφημερίδων Ο Φιλελεύθερος και The Cyprus Weekly, αποφάσισε να τιμήσει τις Ελισάβετ της Κύπρου, που βαφτίστηκαν έτσι προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Αν λοιπόν σας λένε Ελισάβετ και γεννηθήκατε το 1952 ή μετά, η Ύπατη Αρμοστεία αναμένει τηλεφώνημά σας στο ………….»


Πράγματι, το πρώτο που αισθάνεται κανείς βλέποντας αυτή την πρόσκληση της Βρετανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, είναι αγανάκτηση γι’ αυτούς που ενεργούν με δουλοπρέπεια και ραγιαδισμό.


Είναι όμως έτσι; Ύστερα από μια μικρή έρευνα που έκανα επικοινωνώντας με φίλους στην Κύπρο, διαπίστωσα ότι πρόκειται για αστείο που έκαναν κάποιοι με αφορμή το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, είπε στην Βασίλισσα ότι και η σύζυγός του ονομάζεται Ελισάβετ και γεννήθηκε το 1952.

Δεν γνωρίζω πώς συνδέονται με το θέμα οι δύο κυπριακές εφημερίδες και γιατί αναφέρονται στο κείμενο της εικόνας.


Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας ενημερώσει διότι αρχίζουν και κυκλοφορούν υβριστικά email γι’ αυτούς που το «πρότειναν» και φυσικά για «την δολοφόνο Ελισάβετ που αρνήθηκε να δώσει χάρη στον 18χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη, παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις εκκλήσεις παγκοσμίως να του χαριστεί η ζωή».


Αν πράγματι είναι αστείο καλό είναι να το γνωρίζουμε”.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου