Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η προκλητική αδιαφορία της -παραπαίουσας- ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

“Σφυρίζει αδιάφορα” και προκλητικά η Κομισιόν για τη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα που εκδηλώθηκε με τις αποφάσεις και τους χάρτες για πετρελαϊκές έρευνες σε Καστελόριζο και Ρόδο.Και ούτε καν δείχνει να ενοχλείται από τις συνεχείς παραβιάσεις σε ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τη διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι η «Κομισιόν καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από την Κύπρο».Η ανοησία που “βαφτίζεται” διπλωματία και πολιτική των “ίσων αποστάσεων”! Και τελικά είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη δεν μπορεί …ούτε τα κορδόνια της να δέσει. Το ζήσαμε παλιότερα με τι θέμα της Γιουγκοσλαβίας,το ζούμε τώρα με το θέμα της οικονομικής κρίσης.

Όταν η Ελλάδα έμπαινε στην ΕΟΚ που έγινε μετά ΕΕ,ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι υποστηρικτές της για να πείσουν τους ελάχιστους δύσπιστους,ήταν ότι η είσοδός μας στο “ευρωπαϊκό κλάμπ” θα εξασφάλιζε τα σύνορά μας. Ούτε αυτό δεν είναι ικανή να εγγυηθεί η παραπαίουσα ΕΕ. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου