Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ομαδική μούντζα σε παρέλαση


Μετά το πρόσταγμα καθηγητών "κλίνατε απ' αριστερά" και την προτροπή του σημαιοφόρου, μαθητές από δύο σχολεία των Ιωαννίνων φώναξαν σε επισήμους "Είστε μ*λάκες", ενώ δεν δίστασαν να τους μουντζώσουν.




Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης στην παρέλαση των Ιωαννίνων για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Μετά τη μούντζα μαθητή από τη Λάρισα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2011, αλλά και τις γενικότερες αποδοκιμασίες κατά πολιτικών που είναι πλέον της "μόδας" σε παρελάσεις, άλλη μία ομάδα μαθητών κατόπιν προτροπής τόσο των καθηγητών τους, όσο και του σημαιοφόρου, αποφάσισαν να ρίξουν στους επισήμους ένα μεγαλοπρεπές ομαδικό "φάσκελο".

Ήδη η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η κίνηση ωστόσο αυτή των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο όπου διεξάγονταν η παρέλαση.

Κατά την αποχώρησή του, ο δήμαρχος δήλωσε: "Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου. Και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα".

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των δυο δημόσιων σχολείων που παρέλασαν στα Γιάννενα έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ' αριστερά" μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε "Είστε μ*λάκες!".

Τότε αγόρια και κορίτσια που φοιτούν στα σχολεία γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά των παρευρισκομένων. Μετά ήρθε και η γεμάτη "ηρωϊσμό" μούντζα κατά των επισήμων.

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρά το γεγονός ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι η γενέτειρά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου