Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν τους άφησαν να μιλήσουν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!

Δημοκρατία αλά ΠΑΣΟΚ επιβλήθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πάντως Βάσω και Λιντζέρης πρόλαβαν και κατέστησαν σαφές ότι δεν ψηφίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου!

Οι παπανδρεϊκοί, ύστερα από πρόταση του Κακλαμάνη να διακοπεί η συνεδρίαση, ουσιαστικά βούλωσαν το στόμα στους βουλευτές που διαφωνούσαν.

Επίσης, η μετάδοση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από την Βουλή διακόπηκε αιφνιδιαστικά και έτσι οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης!

Αμέσως μετά τον ΓΑΠ πήρε το λόγο η Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν «εκτός τόπου και χρόνου» και ότι περίμενε την παραίτηση του υπουργικού συμβούλιου. «Ντρέπομαι» κατέληξε και ο Κουτμερίδης της φώναξε «και εμείς για σένα Βάσω».
Ακολούθησε ο Κρεμαστινός που τάχθηκε υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά χωρίς την συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών. «Πέσαν οι μάσκες» σχολίασε ο Γείτονας. Τον Παπανδρέου υποστήριξε ο Μαγκούφης, ενώ τον ΓΑΠ έσωσε ο Κακλαμάνης που πρότεινε να σταματήσει η συνεδρίαση και να πάνε στην ολομέλεια.

Αμέσως μετά (σα να ήταν συνεννοημένοι…) βουλευτές του Παπανδρέου άρχισαν να αποχωρούν, προκαλώντας την αντίδραση του Λιντζέρη και του Σαλαγιάννη.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος έδωσε το λόγο στον Λιντζέρη που είπε ότι «το μέλλον περνά από κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Αν δεν ακούσω αυτή την μονόδρομη επιλογή, δεν μπορώ να στηρίξω αυτή την κυβέρνηση». Και ο Καρύδης ζήτησε να προσδιορίσει ο ΓΑΠ «σύντομο χρόνο» για εκλογές.

Αμέσως μετά ξαναφώναξε ο Κακλαμάνης και άρχισε μαζική αποχώρηση των βουλευτών.



Τι είπε η Βάσω

«Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θλιβερή η χθεσινή εικόνα. Περίμενα ότι θα σταθείς και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό και συνέχισε σε έντονο τόνο: «Φαίνεται ότι έχουμε άγνοια τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Είχα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως είναι τελείως διαφορετική η δική σου θέση».

«Business as usual. Βάζεις τη χώρα και την παράταξη σε περιπέτειες. Περίμενα την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και αύριο ο Παπούλιας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Λυπάμαι», κατέληξε.

«Πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα οι διαδικασίες για συναίνεση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε παρέμβασή της αμέσως μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι μιλάει για συγκρότηση κυβερνησης εθνικής ευθύνης.

Απαντώντας της ο Πρωθυπουργός συμφώνησε ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις τονίζοντας πάντως ότι …. «εμείς είμαστε η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία των αντιπροέδρων της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη και Ροδούλας Ζήση, μετέφερε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την πρότασή της να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός του κόμματος και να εγγυηθεί αυτός τις εξελίξεις.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου